Buku Resipi

45 Resipi Sihat dan Mudah

Teks: Hifzaila Hafni Nak masak ni, kalau boleh kita nak yang mudah dan sedap je. Cuma kadang terlepas pandang bab resipi sihat. Hmm. Eloklah kalau buku resipi ni dibuat panduan. Untung-untung lebih kurus dan bertenaga begitu kannnn. Jom tengok senarai resipi yang ada. =============================== 45 Resipi Sihat & Mudah – Makan Tengah Hari & Malam… Continue reading 45 Resipi Sihat dan Mudah

Daging

Resipi Daging Masam Manis Abah Mentuaku

Teks & Foto: Hifzaila Hafni Daging masam manis ini menu kegemaran keluarga suami. Chefnya abah mentua, setiap kali Hari Raya selalunya jadi antara hidangan utama.  Cara nak masak mudah sahaja dan bahan pun tak banyak sangat, cuma nak kena pandai balance rasanya. Resipi yang abah kongsi, abah tak bagi sukatan. Hanya bahan yang perlu dan… Continue reading Resipi Daging Masam Manis Abah Mentuaku

Telur

Resipi Telur Dengan Kacang Panggang

Menu ini saya hanya tahu setelah berkahwin. Suami yang perkenalkan. Katanya dulu selalu juga dia makan menu ini bila tiada bahan lain di dapur atau ketika ‘sesak’. Kini menu ini bukan saja jadi menu ‘sesak’ kami sekeluarga tapi memang kami suka 🙂 Selain cepat dimasak, sedap pun ya. Kalau sebelum ni, biasa telur mata kerbau… Continue reading Resipi Telur Dengan Kacang Panggang