Makanan Laut

Resipi Udang Mentega (Butter Prawn) Mudah dan Sedap

Teks & Foto: Hifzaila Hafni Saya secara jujurnya tak pernah masak apa-apa lauk mentega begini. Biasa makan di restoran Cina muslim atau Thai saja. Tapi bila dah 2 kali biras saya masakkan di rumah mak, saya risik lah resipi. Dia masakkan ayam dan udang butter. Tapi kali ni saya nak share udang butter saja. Senang… Continue reading Resipi Udang Mentega (Butter Prawn) Mudah dan Sedap

Ikan · Makanan Laut · Uncategorized

Seafood Segar Murah dari Labuan

Teks & Gambar: Hifzaila Hafni Bagi kita di Semenanjung ni, nak dapat makan ikan dan seafood ada masa berkira-kira juga. Bukan apa, semacam mahal sangat sekarang. Itulah yang asyik makan ayam saja. Ikan, sotong, udang sekarang ni memang harga boleh tahan juga sekilo. Lagi kalau family besar, berapa kilo nak kena beli, kalau dah sekilo… Continue reading Seafood Segar Murah dari Labuan

Buku Resipi

45 Resipi Sihat dan Mudah

Teks: Hifzaila Hafni Nak masak ni, kalau boleh kita nak yang mudah dan sedap je. Cuma kadang terlepas pandang bab resipi sihat. Hmm. Eloklah kalau buku resipi ni dibuat panduan. Untung-untung lebih kurus dan bertenaga begitu kannnn. Jom tengok senarai resipi yang ada. =============================== 45 Resipi Sihat & Mudah – Makan Tengah Hari & Malam… Continue reading 45 Resipi Sihat dan Mudah